CASTELLSAPERAsortida: 2016-02-28
fotografia: Fidel
text: Joan
Castellsapera, té 940 metres d'alçada i és el tercer punt més alt de la serra de l'Obac i junt amb l'agulla rocosa del Queixal de Porc conforma un dels turons més característics de tota la serralada.
Vam deixar els cotxes al aparcament de la Barata i uns metres més amunt es troba l'inici del camí, al començament puja fort fins arribar a un camí carreter que ve de la Barata i que nosaltres agafem cap a la dreta.
Després de travessar un parells de torrents arribem a una bifurcació: a la dreta ens menaria a la font de la Cantarella, nosaltres agafem el de la nostra esquerra.
Al començament puja suau, però es va accentuant la pujada a mida que anem caminant.
Arribem a una clariana a on trobem una bifurcació senyalitzada: a la nostra esquerra aniríem al Collet Estret i l'Obac, l'altre que és el que seguim ens porta a Castellsapera i al Coll de tres Creus.
Arribem al coll i tot seguit trobem un balconet des de on podem contemplar tota la vessant cara a Montserrat.
Continuem el camí que ara segueix per sota la carena de Castellsapera.
Quan trobem una bifurcació, hem de deixar el camí que seguíem fins aleshores, el «Camí Ral» per agafar-ne l'altre que ens du al Coll de Tres Creus.
Uns metres més endavant després de passar per una zona boscosa i al final d'un roquissar surt un corriol que puja fort a la nostra dreta: el seguim.
La pujada es va fent més forta a mesura que ens acostem a la canal.
La canal no té més dificultat que remuntar una roca amb l'ajuda d'un arbres i una corda vella.
La canal divideix Castellsapera en dues bandes: la sud i la nord.
Nosaltres optem per anar al cantó nord, a la nostra esquerra.
Després d'esmorzar i de gaudir de la vista de 360º vam continuar.
Vam baixar per la canal de llevant (vam pujar per la de ponent) i gràcies a les arrels dels arbres la baixada va ser segura.
Un cop a baix vam continuar resseguint la base de Castellsapera direcció a migdia fins trobar el camí d'anada.
I fins la Barata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada