CASTELLSAPERA
sortida: 2016-02-28
fotografia: Fidel
text: Joan
Castellsapera, té 940 metres d'alçada i és el tercer punt més alt de la serra de l'Obac i junt amb l'agulla rocosa del Queixal de Porc conforma un dels turons més característics de tota la serralada.
Vam deixar els cotxes al aparcament de la Barata i uns metres més amunt es troba l'inici del camí, al començament puja fort fins arribar a un camí carreter que ve de la Barata i que nosaltres agafem cap a la dreta. Després de travessar un parells de torrents arribem a una bifurcació: a la dreta ens menaria a la font de la Cantarella, nosaltres agafem el de la nostra esquerra. Al començament puja suau, però es va accentuant la pujada a mida que anem caminant. Arribem a una clariana a on trobem una bifurcació senyalitzada: a la nostra esquerra aniríem al Collet Estret i l'Obac, l'altre que és el que seguim ens porta a Castellsapera i al Coll de tres Creus. Arribem al coll i tot seguit trobem un balconet des de on podem contemplar tota la vessant cara a Montserrat. Continuem el camí que ara segueix per sota la carena de Castellsapera. Quan trobem una bifurcació, hem de deixar el camí que seguíem fins aleshores, el «Camí Ral» per agafar-ne l'altre que ens du al Coll de Tres Creus. Uns metres més endavant després de passar per una zona boscosa i al final d'un roquissar surt un corriol que puja fort a la nostra dreta: el seguim. La pujada es va fent més forta a mesura que ens acostem a la canal. La canal no té més dificultat que remuntar una roca amb l'ajuda d'un arbres i una corda vella. La canal divideix Castellsapera en dues bandes: la sud i la nord. Nosaltres optem per anar al cantó nord, a la nostra esquerra. Després d'esmorzar i de gaudir de la vista de 360º vam continuar. Vam baixar per la canal de llevant (vam pujar per la de ponent) i gràcies a les arrels dels arbres la baixada va ser segura. Un cop a baix vam continuar resseguint la base de Castellsapera direcció a migdia fins trobar el camí d'anada. I fins la Barata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada